Zaista za sladokusce!
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:
- 6 jaja
- 26 supenih kašika šećera
- 2 supene kašike mleka
- 2 supene kašike brašna
- 1 supena kašika kakaoa
- 1/2 peci-praška
- 1 dl vode
- masnoća i brašno za posipanje pleha
- čokoladna glazura
priprema:
- kora - Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, pa dodati 2 kašike mleka, 2 kašike brašna i 1 kašiku kakaoa i pola peci-praška. Dobijenu smesu izliti u dublji pleh koji je namašćen i posut brašnom. Ispeći piškotu na 200°C.
- fil - Umutiti penu od 6 belanaca i 5 kašika šećera. Skuvati u 1 dl vode (mala šoljica za kafu) 15 kašika šećera. Mešati dok lagano vri. Potom sirup vrlo polako, postepeno sipati u belanca i sve vreme mutiti mikserom. Dobijeni fil sipati preko kore.
- Kolač preliti glazurom od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар