среда, 5. новембар 2014.

ČOKOLADNA GLAZURA

Ova čokoladna glazura nakon hlađenja ostaje meka za lako sečenje. 

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:

  • 3 rebra/štangle čokolade za kuvanje od 200 gr
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika šećera
  • 30 gr margarina
priprema:
Potrebne su dve šerpice, stim da je jedna za broj veća od druge. U veću šerpicu sipati do pola vode, na nju staviti manju šerpicu sa izlomljenom čokoladom i ostalim sastojcima. Uključiti ringlu na srednju temperaturu. Kako se voda bude zagrevala doći će do laganog topljenja čokolade, šećera i margarina i zagrevanja mleka. Sve vreme mešajte žicom dok se glazura ne zgusnene tako da dobijete finu glazuru za prelivanje. Vruću je prelijte preko kolača ili torte. 

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!