potrebno je:
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 750 gr brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašikice soli
- 1 kašikica šećera
- 100 gr pavlake
- 200 gr belog sira
- so po ukusu
- 1 jaje
U kalup mini-pekare sipati mleko, vodu i ulje. Prekriti brašnom, pa u sredini napraviti malu rupu u koju sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dodje u dodir sa tečnosti. Dodati so i šećer sa strane isto pazeći da ne dodje u dodir sa kvascem i sa tešnosti. Staviti kalup i mini-pekaru i podesiti na mešanje testa bez pečenja. Kod "Elta" mini-pekare koju ja imam to je program br.7 koji traje 1 h 50 min.
Gotovo testo podeliti u 2 obge.
Razvući oklagijom svaku obgu u krug i seći trouglove.
Pomešati pavlaku i sir, posoliti po ukusu. Filovati svaki trougao i uviti u kiflicu.
Pleh obložiti peci-papriom. Poredjati kiflice "moj do mojega" što bi rekla jedna baka, premazati svaku umućenim jajetom, po ukusu posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C dok kiflice ne porumene kao na slici.
a koji je to program br 7 napisite kako se zove
ОдговориИзбришиNapisala sam: "mešanje testa bez pečenja"
Избриши