Odličan doručak, mada neće da se baci ni za večeru. Omiljeni tost mog sina. Prvo sam pravila verzije na tiganju ali ova je brža, lakša i jednostavnija. A posle ne mora da se pere tiganj, odnosno tepsija/pleh.
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
- Uključite rernu na 220°C.
- Tepsiju/pleh obložite peci-papirom.
- Tost hleb poređajte preko peci-papira.
- Hleb po sredini udubite kašikom da se dobije ulegnuće.
- Razbite jaje u to ulegnuće. Posolite (pobiberite po ukusu).
- Oko jajeta pospite sitno iseckanu pancetu ili šunku u omotu
- Pospite sitno rendanim tvrdim sirom (kačkavalj, edamer, gauda ili sl.)
- Po želji dodajte začine: origano, đumbir u prahu, kurkumu, beli luk u prahu, kečap, čili i sl.
- Ako ne volite rovito žumance, malo ga viljuškom izbodite.
- Pecite u rerni dok ne dobije lepu boju kao na slikama.
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
Нема коментара:
Постави коментар