понедељак, 11. октобар 2021.

TOST JAJE iz rerne

 Odličan doručak, mada neće da se baci ni za večeru. Omiljeni tost mog sina. Prvo sam pravila verzije na tiganju ali ova je brža, lakša i jednostavnija. A posle ne mora da se pere tiganj, odnosno tepsija/pleh. 

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
  • Uključite rernu na 220°C. 
  • Tepsiju/pleh obložite peci-papirom.
  • Tost hleb poređajte preko peci-papira.
  • Hleb po sredini udubite kašikom da se dobije ulegnuće.
  • Razbite jaje u to ulegnuće. Posolite (pobiberite po ukusu).
  • Oko jajeta pospite sitno iseckanu pancetu ili šunku u omotu
  • Pospite sitno rendanim tvrdim sirom (kačkavalj, edamer, gauda ili sl.)
  • Po želji dodajte začine: origano, đumbir u prahu, kurkumu, beli luk u prahu, kečap, čili i sl.
  • Ako ne volite rovito žumance, malo ga viljuškom izbodite.
  • Pecite u rerni dok ne dobije lepu boju kao na slikama.

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!