петак, 11. март 2011.

MINI PEKARA

Mini-pekaru sam kupila prvenstveno iz razloga što ne volim da mesim testo, pogotovo u početku kada je sve lepljivo, zato sam koristila mikser do god je mogao da muti i menjala mutilice. Naravno, vremenom sve češće i miksere. Po radnjama ima raznih, kako po cenama tako i po drugim parametrima. Sasvim slučajno sam je pronašla i kupila u "Valdi" marketu. To je mini-pekara nemačke marke "Elta". Bila je malo glomaznija ali me je privuklo to što ima 2 mešalice, kalup stoji horizontalno, peče vekne do 1250 gr i ima 10 programa od toga jedan za mešanje testa bez pečenja (to je meni bilo najvažnije!) i jedan za pravljenje marmelade što me je iznenadilo, ali što da ne! I danas je možete pronaći u "Valdi" marketima po ceni od oko 7000 din, da li je ima i u drugim ne znam jer se više ne proizvodi.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

No, nije važno da li je "Elta" ili neki drugi proizvodjač, važno je to da je zaista odlična stvar. Pogotovo za domaćice koje imaju mnogo obaveza (porodica, posao, kuća, hobi,...) i kojima uvek nedostaje koji sat više u toku dana.
Prvo sam je samo koristila za mešanje testa, ali sada već izvesno vreme i pečem hleb. Pomalo experimentišem ali bitno je to da su moji ukućani zadovoljni, a da ja umesto u kuhinji to vreme provedem sa svojom decom, a i suprugu se dopalo pa me često iznenadi veknom svežeg hleba.
Ako je već nemate, a u mogućnosti ste, nećete pogrešiti ako novac potrošite na ovaj kućni aparat!

2 коментара:

  1. Ovu sam kupila pre nekoliko godina u marketu "Valdi", danas se ti marketi zovu "Lurdy".
    Mislim da se ovaj tip više ne proizvodi jer su napravljene bolje naprednije varijante. Pogledajte http://www.tehnomanija.rs/pekara/elta-pekara-ba-123.html
    A noviji modeli http://www.tehnomanija.rs/pekara
    Pozdrav
    P.S. Iyvinite što kasnim sa odgovorom ali bila sam na podužem odmoru!

    ОдговориИзбриши

Najviše Vam se dopalo!