четвртак, 24. март 2011.

MIMOZA TORTA

potrebno je:
  • 10 jaja
  • 30 kašika šećera 
  • 300 gr šećera 
  • 2 kašike sićeta
  • 5 kašika seckanih oraha
  • 100 gr iseckanih oraha  
  • 100 gr kokosa 
  • 4 kašike prezli (mrvica)
  • 2 pudinga od vanile
  • 1/2 lit. mleka
  •  2 kašike brašna ili gustina
  • 2 margarina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 10 čokoladica bananica
priprema:
  • I kora: 
Ulupati 5 belanaca pa postepeno dodati 10 kašika šećera. Potom varjačom umešati 1 kašiku sirćeta, 5 kašika sitno oseckanih oraha i 3 kašike prezli. Umešati i peći na 170°C oko 30 minuta.
  • II kora:
Ulupati 5 belanaca pa postepeno dodati 10 kašika šećera. Potom varjačom umešati 1 kašiku sirćeta, 100 gr kokosa i 1kašiku prezli. Umešati i peći na 170°C oko 30 minuta.
  • Fil:
Skuvati 2 vanilin pudinga u pola litre mleka sa 10 kašika šećera i 2 kašike brašna ili gustina. Kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 2 margarina sa 300 gr šećera pa dodati 10 žumanaca jedno po jedno. Ovu masu dodati ohladjenoj i sve sjediniti u kompaktan fil.


Dobijeni fil podeliti na 3 jednaka dela:
  • I deo - ostaje žut 
  • II deo - dodati 100 gr otopljene čokolade za kuvanje
  • III deo - dodati 100 gr sitno iseckanih i uprženih oraha 
Posebno iseći 10 čokoladnih bananica i to poprečno na pola.

filovanje:
Staviti I koru pa je preliti žutim filom, na taj fil poređati čokoladne bananice, preko bananica preliti čokoladni fil, a potom i fil sa orasima. Gore stvaiti II koru.

Tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!