"Popaj je bio u pravu u vezi sa spanaćem:
tamno zeleno, lisnato povrće je najzdravija hrana na planeti.
Kao celovita hrana, nudi najviše nutritivnih vrednosti po kaloriji."
- Michael Greger
tamno zeleno, lisnato povrće je najzdravija hrana na planeti.
Kao celovita hrana, nudi najviše nutritivnih vrednosti po kaloriji."
- Michael Greger
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
potrebno je:
- 5 jaja
- 1 kafena kašikica (kk) soli
- 2 dl ulja
- 2 dl gazirane mineralne vode
- 200 gr feta sira
- 200 gr mladog sira
- 1/2 kesice peci-praška
- 200 gr baby-spanaca
- 1 supena kašika (sk) ulja
- 20 gr putera
- 2 dl kiselog mleka
- kore za pitu
- malo ulja za podmazivanje pleha
- malo ulja + gazirana voda za premazivanje pite
priprema:
- Umutiti jaja sa 1 kk soli, dodati 2 dl ulja i 2 dl gazirane mineralne vode (koristim "Knjaz Miloš"). Feta i mlad sir izgnječiti viljupkom pa dodati u smesu. Umešati i peci-prašak.
- Na 1 sk ulja propržiti opran baby-spanać, pa dodati puter i mešati dok se puter ne istopi i ne sjedini sa spanaćem. Izručiti u masu od sira i dodati kiselo mleko, pa fino sjediniti.
- Odvojiti 5 kora: 3 kore za donji deo i 2 kore za preklapanje.
- Tri kore staviti u podmazan pleh, poprskati sa malo mixa ulja+gazirane vode.
- Preostale kore iscepkati na sitne komade i pomešati sa nadevom sira i spanaća. Preliti ravnomerno preko kora u tepsiji.
- Prekreti sa 2 kore koje su prethodno odvojene. Premazati ih sa mixom ulja+gazirane vode i viljuškom izbušiti rupice.
- Peći na 220C dok ne dobijete zlatnu koru.
Нема коментара:
Постави коментар