"Meksiko je mozaik različitih stvarnosti i lepota"
- Enrique Pena Nieto
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
potrebno je:
- 400 gr junetine
- so, biber, beli luk u prahu, kurkuma, đumbir u prahu - po ukusu
- 1/2 kafene kašikice (kk) sode-bikarbone
- malo ulje za prženje
- 1 kesica Frikom meksičke mešavine
- 3 dl Nektar paradajz soka
- čili po ukusu
- 300 gr testenine
priprema:
- Mleveno meso začinite sa gore navedenim začinima po ukusu, pa dodajte sodu bikarbonu. Zmesiti, pokriti streč folijom i odložiti u fržider (najbolje dan ranije).
- Praviti okruglice od mesa i peći ih u vrućem voku na vrlo malo ulja. Mešati ih dok ne dobiju braon koricu.
- Dodati meksičku mešavinu, mešati 5 minuta, pa sipati paradajz. Po želji ako volite ljuto dodajte čili ili ljuti kečap ili malo tucane ljute paprike. krčkati naumerenoj temperaturi.
- Posebno skuvati u slanoj vodi testeninu.
- Proceđenu testeninu pomešati sa meksičkom mešavinom ili služiti odvojeno.
- Meksičku mešavinu u zdravijoj varijanti jesti bez testenine, a može i bez mesnih okruglica sa testeninom. Izbor je Vaš!
Нема коментара:
Постави коментар