Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:
- 300 gr susama
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kafena kašikica sok od limuna
- po ukusu so ali može i bez
priprema:
Susam na tihoj vatri propržite u tiganju. Pazite da ne zagori jer će biti gorak. Mešajte da dobije zlatnu boju. Čim je propržen preručite ga u drugi sud da se prohladi. Potom ga sameljite u prah. Korisitm Nutribulit sa nožem za mlevenje semenki i odlično se pokazao. Samleveni susam potom preručim u secka iz razloga što je posuda šira i mod ručnog miksanja. Dodati maslinovo ulje i sok od limuna. Sve izmiksati u finu pastu.
Po potrebi i ukusu možete dodati so, ali ja je ne stavljam jer pastu koristim i za poslastice.
U nekim receptima nema limun soka ali meni je sa njim ukusnije. Takođe, kažu da može da se koristi susamovo ulje umesto maslinovog.
Нема коментара:
Постави коментар