петак, 15. новембар 2013.

HLEB od MEŠANOG BRAŠNA iz mini-pekare

Evo još jednog hleba iz moje mini pekare. Reč je mešavini više vrsta brašna.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 400 ml vode
  • 150 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 150 gr ražanog brašna
  • 150 gr heljdinog brašna
  • 150 gr belog brašna
  • 1 kašika malteksa
  • 2 kašikice morske soli
  • 20 gr putera 
  • 1/2 kesice suvog kvasca
priprema:
Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati toplu vodu. Brašna izmeriti i pomešati, pa prekriti vodu u posudi. Sa strane posude sipati malteks, so i puter. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom.
Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za francuski hleb (program br.3 u trajanju od 3h 50min), srednju boju korice, težinu na 1250 gr.
Gotov hleb izvaditi iz posude, umiti i umotati u krpu. Kada se ohladi skloniti krpu i odližiti u vrećicu i kutiji (ili gde već držite hleb).

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!