петак, 29. новембар 2013.

PESAK TORTA

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 1,5 lit. mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 30 kašika šećera
  • 2 margarina
  • 300 gr mlevenog plazma keksa
  • 250 gr mlevenih oraha
  • 200 gr kokosa
  • 200 gr šlaga

priprema:
U 1/2 lit. mleka razmutiti puding. U ostatak mleka dodati šećer pa staviti na tihu vatru da provri. Potom dodati razmućeni puding. Kuvati uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Mešati mutilicom ili mikserom. Kada se puding zgusne preručiti u drugu posudu i prekriti streč folijom koju ste stavili direktno na puding. Kada se ohladi dodati margarin sobne temperature, ne direktno iz frižidera. Dobro umutiti i podeliti na 3 dela
  • I deo - umešati mleveni plazma keks i formirati oblik torte
  • II deo - umešati kokos, pa naneti preko prvog dela
  • III deo - umešati mlevene orahe pa naneti preko dela sa kokosom
Celu tortu preliti šlag penom. Šlag umutiti tako što se dodaju 3 kašike šećera i 3 dl gazirane vode (preoruka: "Knjaz Miloš)

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!