среда, 27. јун 2012.

TORTA sa JAGODAMA br.2

Za svaki rodjendan moja ljubav poželi uvek istu tortu "KINDER TORTA" i već kada sam počela da zapisujem šta mi nedostaje od sastojaka iznenadio me je željom da ovog puta ne bude "kinderica" već torta sa jagodama. Zato je bilo potrebno isprobati nov recept.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:
  • 8 jaja
  • 24 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenih lešnika
  • 4 kašike prezli
  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 pudinga od jagoda
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 lit. mleka
  • 1 margarin
  • 600-1000 gr jagoda
priprema:
  • biskvit
Uključiti rernu na 180°C.
Umutiti čvrst šaum od 8 belanaca sa 8 kašika šećera. Varjačom lagano umešati mlevene lešnike (umesto lešnika mogu i orasi, ili pola-pola) i 4 kašike prezli. Sjediniti u finu masu pa izliti u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje. Peći 25 minuta.

Slatku pavlaku umutiti mikserom.
  • I krem
Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera. Razmutiti 2 pudinga od jagoda sa 4 kašike šećera i 1 dl mleka, pa pomesati sa zumancima. Preostalo mleko sipati u šerpu, kada provri ukuvati smesu sa pudingom i žumancima. Mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
1/2 margarina penasto umutiti pa sjediniti sa ohladjenim kremom. Potom umiksati i 3 kašike prirpemljene slatke pavlake.
  • II krem
Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera. Razmutiti 2 pudinga od vanile sa 4 kašike šećera i 1 dl mleka, pa pomesati sa zumancima. Preostalo mleko sipati u šerpu, kada provri ukuvati smesu sa pudingom i žumancima. Mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
1/2 margarina penasto umutiti pa sjediniti sa ohladjenim kremom. Potom umiksati i 3 kašike prirpemljene slatke pavlake.
  • filovanje
Jagode oprati i očistiti. Ukoliko koristite zamrznute - odmrznite ih i ocedite sok. Ne seći ih.
Tortu filovati sledećim redosledom biskvite+I krem od jagoda+jagode+II krem od vanile. Tortu premazati ostatkom pripremljene slatke pavlake.
Ostaviti u frižider da se lepo ohladi.

Drugi, jednostavniji, recept torte sa jagodama možete pogledati klikom na

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!