среда, 17. октобар 2012.

Priprema PUDINGA, KREMA, FILA u MIKROTALASNOJ!

Ukoliko imate mikrotalasnu prava je šteta ne iskoristiti je za pripremu kremova/filova i pudinga.
Sve je vrlo jednostavno.
Ne morate stajati kraj šporeta i neprestano mešati plašeći se da se ne zalepi za šerpu. Nabavite okrugle plastične posude koje se mogu koristiti u mikrotalasnoj.

Sjedinite sve sastojke za krem koji treba da se kuvaju.

Evo primera kako SKUVATI PUDING u MIRKOTALASNOJ:
  • Kesicu pudinga pomešajte sa 3 kašike šećera, pa dodajte i 100 ml mleka i umešajte da nema grudvica, a potom ulijte i preostalo mleko (400ml)
Posudu stavite u mikrotalasnu. Podesite na max temperaturu i na 3 minuta. Nakon toga promešajte puding koji će biti bistar žicom za mućenje. Vratite i podestite ponovo na 3 minuta. Nakon tog vremena puding će biti gotov. Dobro ga izmiksajte žicom ili mikserom, razlijte u posudice, ohladite pa stavite u frižider.

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva

Na isti način se pripremaju i ostali kremovi/filovi.
  • Umutute jaja/žumanca/belanca sa šećerom, pa dodajte puding u prahu koji ste razmutili sa delom od ukupne količine mleka/vode/soka tako da ne bude grudvica. Potom dodajte preostalu količinu mleka/vode/soka. 
Stavite posudu u mikrotalasnu na maximalnu temperaturu. U zavisnosti od količine sastojaka za krem variraće i vreme potrebno za njegovu pripremu. Za veće količine krema možete mikrotalasnu prvo podestiti na 4 minuta. 
Nakon toga promesajte krem pa vratite u mikrotalasnu. Postupak ponavljajte dok se krem ne zgusne ili ne pocne da raste u posudi 
Prilikom poslednjeg vraćanja krema u mirkotalasnu pazite da krem ne izađe iz posude. Ukoliko vidite da "raste" jednostavno isključite mikrotalasnu i izvadite posudu, krem izmiksajte i on je gotov.
  • Možete i topiti čokoladu, kuvati kremove na pari
Možda nekom deluje komplikovano ali nije. Morate probati. Mogućnosti mikrotalasne su različite, kao i količina i vrsta sastojaka. Kada jednom uđete u štos i u ovu priču nikada više krem nećete praviti na stari način.

Pokušajte i javite utiske!

2 коментара:

Najviše Vam se dopalo!