петак, 22. јун 2012.

TORTA "Čokoladna kraljica"

Zašto čokoladna kraljica? 
Ljubitelji čokolade uvereite se sami.

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva

potrebno je:
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo margarina i čokolade u prahu za podmazivanje kalupa
  • 2 kašike ruma
  • 100 gr crne čokolade
  • 100 gr mlečne čokolade
  • 100 gr bele čokolade
  • 450 ml slatke pavlake
priprema:
  • biskvit
Uključiti rernu na 200°C.
Umutiti mixerom čvrst šaum od belanaca sa šećerom, pa postepeno dodati žumanca. Potom lagano varjačom umešajte brašno pomešano sa peci praškom i čokoladu u prahu.
Umesto čokolade u prahu možete koristiti kakao.
Smesu razlijte u okrugli kalup koji ste podmazali margarinom i posuli čokoladom u prahu (ili kakaom).
Temperaturu rerne smanjiti na 170°C i stavite kalup. Pecite biskvit 10 minuta.
Gotov biskvit izvadite iz kalupa i poprskajte rumom. Umesto ruma možete koristiti čokoladni liker.
  • krem
Svaku čokoladu istopiti na pari sa 150 ml slatke pavlake.
Ili istopite svaku čokoladu u mikrotalasnoj ili na šporetu na uobičajen način i tako vrelu umešajte žicom u 150 ml slatke pavlake.
Sva tri krema ostavite u frižider da se stegnu, pa ih posle umutite mikserom da bi ste dobili volumen i lakše ih razmazali po biskvitu.
  • filovanje
Na biskvit prvo namažite krem od tamne čokolade, potom od mlečne i na kraju od bele čokolade. 
Po želji ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!