петак, 9. април 2010.

MEZE JEŽ

potrebno je:
  • tvrdi sir: kačkavalj, trapist ili sl.
  • čajna kobasica
  • kulen
  • šunka
  • pečenica
  • slanina
  • kiseli krastavci
  • jabuka
  • čačkalice

priprema:
Sir, kulen, šunku, pečenicu i slaninu iseći na kockice. Krastavce i kobasicu na kolutove. U slučaju da ste slaninu, pečenicu ili šunku isekli na tanke listove onda ih isecite na trake pa urolajte.
Nižite na čačkalicu redom sir+suhomesnato+krastavac pa ubodite u jabuku počev odozdo pa u krug ka vrhu.
Suhomesnato je proizvoljno, ukusno je i sa salamicama: pileća i ćureća prsa, praška i sl.
Količina je proizvoljna i najčešće određena veličinom jabuke.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!