субота, 08. мај 2010.

KVAŠENICE

Hleb u jaje ili prženice ili moča,...neki su od naziva. Mi ih jednostavno zovemo kvašenice jer se hleb kvasi u jaja i mleko, a onda peče. U svakom slučaju zgodan način da se rešite starog hleba, a uz jogurt ili kiselo mleko odličan obrok, mada kaloričan.


potrebno je:
  • stari hleb
  • jaja
  • mleko
  • so
  • ulje ili mast
priprema:
Stari hleb iseći na kriške. Jaja umutiti sa solju i malo mleka. U zavisnosti od broja kriški hleba variraće i broj jaja i količina mleka i soli. Otprilike 1 jaje na 2 kriške hleba. A na 10 jaja oko 1 dl mleka. Sve zavisi od ukusa jer ih možete pripremiti i bez mleka već od čistih jaja kada su i najukusnije.
Hleb umakati u umućena jaja i peći na vreloj masnoći vrlo kratko koliko da hleb dobije lepu boju.
Pečen hleb stavljati na papir da se ocedi suvišna masnoća.
Služiti uz jogurt, kiselo mleko, mleko, čaj, a ja obožavam da ih jedem uz kiseli kupus.

2 коментара:

  1. i ja isto ovako pravim i zovim ih kvasenice :)

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je :) Vrlo retko srecem ljude koji ih tako zovu. Uglavnom ih svi znaju kao przenice. Svako dobro!

    ОдговориИзбриши

Najviše Vam se dopalo!