"Prava supa je za telo, ono što je mir za dušu"
- Isabel Allende
- Isabel Allende
Foto: Privatna arhiva/EllaOllivera
Potrebno je:
- 1 karfiol
- 4 šargarepe
- 2 zelena (koren peršuna)
- 2 dl jogurta
- so, biber
- beli luk, đumbir i kurkuma u prahu
- sok od 1 limuna
- sveže peršun lišće, biber i malo jogurta za dekoraciju
Priprema:
- Karfiol iseći na male komade
- Šargarepu i zelen naribati na krupno rende ili iseći na tanje kolutiće
- Sve zajedno staviti u šerpu i naliti vodu. Kuvati da voda provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 10 minuta da povrće omekša
- Procediti tako da se sačuva voda u kojoj je kuvano povrće
- Povrće sipati u blender, dodati jogurt pa začine: so, biber, beli luk, đumbir i kukrumu, sok od limuna - količina po ukusu
- Blendati uz dodavanje vode u kojoj je kuvano povrće toliko da se dobija željena gustina
- Prilikom serviranja u tanjir dodati sitno seckani peršun, biber i malo jogurta (kao na gornjoj slici)
- Umesto soka od limuna možete koristiti jabukovo sirće
Нема коментара:
Постави коментар