субота, 13. април 2024.

POTAŽod KARFIOLA

 "Prava supa je za telo, ono što je mir za dušu"
- Isabel Allende

Foto: Privatna arhiva/EllaOllivera

Potrebno je:
  • 1 karfiol
  • 4 šargarepe
  • 2 zelena (koren peršuna)
  • 2 dl jogurta
  • so, biber
  • beli luk, đumbir i kurkuma u prahu
  • sok od 1 limuna
  • sveže peršun lišće, biber i malo jogurta za dekoraciju
Priprema:
  • Karfiol iseći na male komade
  • Šargarepu i zelen naribati na krupno rende ili iseći na tanje kolutiće
  • Sve zajedno staviti u šerpu i naliti vodu. Kuvati da voda provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 10 minuta da povrće omekša 
  • Procediti tako da se sačuva voda u kojoj je kuvano povrće
  • Povrće sipati u blender, dodati jogurt pa začine: so, biber, beli luk, đumbir i kukrumu, sok od limuna - količina po ukusu
  • Blendati uz dodavanje vode u kojoj je kuvano povrće toliko da se dobija željena gustina
  • Prilikom serviranja u tanjir dodati sitno seckani peršun, biber i malo jogurta (kao na gornjoj slici)
  • Umesto soka od limuna možete koristiti jabukovo sirće

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!