петак, 13. фебруар 2015.

ČOKOLADNA GLAZURA br.2


potrebno je: 
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ulja

priprema:
Potrebne su dve šerpice, stim da je jedna za broj veća od druge. U veću šerpicu sipati do pola vode, na nju staviti manju šerpicu sa izlomljenom čokoladom. Uključiti ringlu na srednju temperaturu. Kako se voda bude zagrevala doći će do laganog topljenja čokolade "na pari". Kad čokolada omekša mešajte je žicom i dodajte ulje. Mešajte dok ne dobijete finu sjajnu glazuru. Vruću je prelijte preko kolača ili torte. Kada počne da se steže izrežite željenu parčad štrim nožem ali ne kvarite formu većostavite da se čokolada skorz ohladi. Ako se glazura skroz ohladi čokolada će se prilikom sečenja lomiti i drobiti. 

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!