понедељак, 24. новембар 2014.

Rolovana PAPRIKA sa TUNJEVINOM - posno

Jednostavno, a ukusno



potrebno je:
  • pečena paprika
  • 2 konzerve tunjevine
  • 100 ml posnog majoneza
  • sok od 1/2 limuna
  • so, biber
  • peršunovo lišće

priprema:
Pečenu papriku očistite i napravite filete. Broj pečenih paprika nije strogo određen jer sve zavisi od njihove veličine i količine nadeva koji stavite na file.
Tunjevinu ocedite iz konzerve i pomešajte sa majonezom, te sitno iseckanim peršunovim lišćem i limunovim sokom, začinite po ukusu.
Kašikom vadite smesu i rasporedite po filetima pečene paprike. Uvijte svaku u rolat.

понедељак, 17. новембар 2014.

MED sa DJUMBIROM

potrebno je:
  • 500 gr meda
  • 300 gr svežeg korena đumbira
  • 1 limun

priprema:
Đumbir oljuštiti i naribati na sitno rende ili u električnom secku. Pomešati sa pola kilograma domaćeg meda (ja koristim bagremov) - to je pola tegle od 720ml. Limun dobro oprati i iseći na kolutove, pa poređati po obodu tegle, staviti jedan kolut na dno i jedan ostaviti. Sipati u tegle med pomešan sa đumbirom i na vrh staviti preostali kolu limuna. Zatvoriti teglu poklopcem i odložiti npr.u špajz na 3 dana.

Od četvrtog dana konzumirati po jednu supenu kašiku ujutru i uveče, mada može i više puta na dan.


Ovaj recept sam dobila od sestre i kaže da je odličan za detoksikaciju, a kolega se nadovezao da je odličan i za jačanje imuniteta.
Na internetu postoje slične varijacije ovog recepta, kao i njegovo lekovito dejstvo.




Najviše Vam se dopalo!