четвртак, 04. децембар 2014.

POSNA SALATA sa KIKIRIKIJEM i SUSAMOM

potrebno je:
  • 2 konzerve sitne tunjevine
  • 200 gr kikirikija
  • 100 gr susama
  • 100 gr mariniranih šampinjona
  • 100 gr kiselih krastavaca
  • 100 gr kisele paprike
  • 200 gr kukuruza iz konzerve
  • origano
  • peršun lišće
  • so i biber
priprema:

U veliku činiju izručiti tunjevinu (nije potrebno da se ocedi). Susam propržite bez ulja tek da dobije zlatno-žutu boju, pazite da vam ne zagori, pa dodajte tunjevini, a potom umešajte i kikiriki koji ste iseckali u secku ili ručno. Iseckajte na kockice krastavčiće i papriku, a marinirane šampinjone na listiće. Kukuruz ocedite iz konzerve. Pa sve dobro izmešajte sa tunjevinom. Posolite i pobiberite po ukusu.Sitno iseckano peršun lišće i origano pospite po salati. Svefino izmešajte i servirajte. 

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!