среда, 10. децембар 2014.

POSNI KOLAČ: "Detelina"

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 300 gr mlevenih oraha
  • 100 šećera
  • 100 gr posnog mlevenog keksa
  • 100 gr posne čokolade
  • extrakt od jagode ili maline
  • kakao
priprema:
Ušpinovati šećer sa kašikom vode. Dodati orahe i keks i dobro sve izmešati.
Dobijenu masu podeliti na tri jednaka dela.
  • I deo - dodati extrakt od jagode ili maline
  • II deo - dodati kašiku kakaoa (može i čokolada u prahu)
  • III deo - ostaje takav kakav jeste
Od svakog dela napraviti dugački valjak. Staviti dva jedan do drguog, a treći gore između donja dva, da se dobije oblik deteline sa tri lista.
Otopite čokoladu sa jednom kašikom ulja i prelijte detelinu.
Ostavite da se potpuno ohladi pa secite. 

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!