Veoma jednostavna i ukusna čokoladna torta za svaku priliku.
potrebno je:
- 9 jaja
- 18 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakaoa
- 3 kašike ulja
- 1 lit. mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 1 margarin
- 500 gr čokolade za kuvanje
- 2.5 dl slatke pavlake
priprema:
- kora - Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, pa dodati 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa i 1 kašiku ulja. Peći u okruglom kalupu koji ste obložili peci-papirom ili namastili i pobrašnali. Peći 25 min na 180°C.
- Ispeći ukupno 3 kore na isti način. Svaku koru izručiti na peci-papir posut šećerom.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
- fil - U 1 lit. mleka skuvati 3 pudinga od čokolade sa 9 kašika šećera. U ohlađen puding umutiti 1 margarin i 1/2 kg otopljene čokolade za kuvanje. Čokoladu istopiti na uobičajen način. Umutiti 2.5 dl slatke pavlake, a može i više (do 1/2 lit) pa umiksatu u fil
- filovanje - kora+fil+kora+fil+kora+celu tortu premazati sa ostatkom fila. Dekoracija po želji.
- Ako umutite u fil pola litre slatke pavlake imaćete dovoljno fila i za dekoraciju.
Hvala "tetka" Jadranki na ovom izvanrednom receptu!
Koliki je kalup otprilike?Hvala
ОдговориИзбришиU pitanju je šerpa prečnika 24 cm! Oprostite što dugo čekate odgovor ali šerpa je bila u komšiluku :)
ОдговориИзбриши