петак, 19. новембар 2010.

ČOKOLADNA TORTA

Veoma jednostavna i ukusna čokoladna torta za svaku priliku.

potrebno je:

  • 9 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike ulja
  • 1 lit. mleka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 1 margarin
  • 500 gr čokolade za kuvanje
  • 2.5 dl slatke pavlake

priprema:

  • kora - Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, pa dodati 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa i 1 kašiku ulja. Peći u okruglom kalupu koji ste obložili peci-papirom ili namastili i pobrašnali. Peći 25 min na 180°C.
  • Ispeći ukupno 3 kore na isti način. Svaku koru izručiti na peci-papir posut šećerom.
  • fil - U 1 lit. mleka skuvati 3 pudinga od čokolade sa 9 kašika šećera. U ohlađen puding umutiti 1 margarin i 1/2 kg otopljene čokolade za kuvanje. Čokoladu istopiti na uobičajen način. Umutiti 2.5 dl slatke pavlake, a može i više (do 1/2 lit) pa umiksatu u fil
  • filovanje - kora+fil+kora+fil+kora+celu tortu premazati sa ostatkom fila. Dekoracija po želji.
  • Ako umutite u fil pola litre slatke pavlake imaćete dovoljno fila i za dekoraciju.

Hvala "tetka" Jadranki na ovom izvanrednom receptu!

2 коментара:

  1. Koliki je kalup otprilike?Hvala

    ОдговориИзбриши
  2. U pitanju je šerpa prečnika 24 cm! Oprostite što dugo čekate odgovor ali šerpa je bila u komšiluku :)

    ОдговориИзбриши

Najviše Vam se dopalo!