Šaran, som, pastrmka, fileti rečne ribe,...
"Broj želja se povećava sa 3 na 50 ako se "Zlatna ribica" stavi na vrući tiganj."
(portal rukotvorina)
(portal rukotvorina)
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
priprema:
- Ribu očistiti, oprati i iseći na komade debljine prsta
- Dobro je posoliti iostaviti sa strane da riba upije so i pusti sokove
- Pripremiti panir od belog brašna, kukuruznog brašna i kukuruznog griza u razmeri 3:2:1, pa dodati vršnu kafenu kašikicu crvene mlevene paprikeisve dobro promešati
- Ribu panirati i pržiti u dubokom vrućem (ne vrelom) ulju
- Kada riba dobije zlatno žutu boju sa obe strane izvaditi i ocediti na papirnom ubrusu
- Pržiti u otvorenom tiganju ili fritezi i ne pokrivati posle pečenja da bi panirostao krckav, a riba sočna
- U slučaju prženja veće količine ribe ili ako je ulje vrelo papočne da crni, izliti ga, obrisati tiganj papirnim ubrusom i uliti nove ulje.
Нема коментара:
Постави коментар