петак, 30. јун 2023.

PRŽENA REČNA RIBA

 Šaran, som, pastrmka, fileti rečne ribe,...

"Broj želja se povećava sa 3 na 50 ako se "Zlatna ribica" stavi na vrući tiganj."
(portal rukotvorina)

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

priprema:
  • Ribu očistiti, oprati i iseći na komade debljine prsta
  • Dobro je posoliti iostaviti sa strane da riba upije so i pusti sokove
  • Pripremiti panir od belog brašna, kukuruznog brašna i kukuruznog griza u razmeri 3:2:1, pa dodati vršnu kafenu kašikicu crvene mlevene paprikeisve dobro promešati
  • Ribu panirati i pržiti u dubokom vrućem (ne vrelom) ulju 
  • Kada riba dobije zlatno žutu boju sa obe strane izvaditi i ocediti na papirnom ubrusu
  • Pržiti u otvorenom tiganju ili fritezi i ne pokrivati posle pečenja da bi panirostao krckav, a riba sočna
  • U slučaju prženja veće količine ribe ili ako je ulje vrelo papočne da crni, izliti ga, obrisati tiganj papirnim ubrusom i uliti nove ulje.


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!