Čiz kejk, jedna od omiljenih poslastica pogotovo mladje populacije. Probala i nisam baš bila oduševljena. Možda zato što sam u podsvesti tražila taj ukus sira. I naravno da sam ga pronašla i onda mi bilo bezveze. A onda sam od koleginice Boltićke dobila recept za ovaj čiz ali bez sira. I...svima nam se dopao i sada je neizostavan kolač na našoj trpezi bez obzira na povod, uzrok i posledicu. Probajte!
potrebno je:- 300 gr plazma keksa
- 200 gr šećera u prahu
- ½ margarina
- 1 žumance
- sok od narandže po potrebi
- 6 dl mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 1/2 lit. slatke pavlake
- 4 kašike šećera
- 300 gr malina
- 2 pudinga od malina
priprema:
- osnova od keksa - Umutiti žumance sa prah šećerom i margarinom. Potom umešati mleveni keks. Dodati sok po ptrebi da se dobija fina masa od koje ćete formirati osnovu (koru) za tortu.
- beli fil - U 6 dl mleka skuvati 2 pudinga od slatke pavlake i prohladiti. Uzmutiti 1/2 lit. slatke pavlake i dodavati ohlađen puding, malo po malo. Dobro izmiksirati.
- fil od malina - U 6 dl vode i 4 kašike šećera skuvati 300 gr malina. Posle 15 minuta krčkanja dodati 2 razmućena pudinga od malina. Mešanjem prohladiti.
- filovanje - U kalupu formirati osnovu od keksa. Preko nje preliti beli fil. Odložiti u frižider i za to vreme pripremiti fil od malina. Kada se fil od malina prohladi preliti preko belog fila. Staviti u frižider. Najbolje servirati sutradan.
Нема коментара:
Постави коментар