среда, 14. јун 2023.

ČOP SUI

"Onaj koji uzima lekove i zanemaruje ishranu, gubi veštine lekara"
- Kineska poslovica

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

 Pre mnogo godina dobila sam od kolege recept za čop-sui. 
Ovo je izmenjen recept "na moj način", prilagođen ukusima moje porodice.

potrebno je:
  • 1/2 kg junećeg buta
  • 1 supena kašik ulja
  • 1 dl vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 šolje graška
  • 1 šargarepa
  • 1/4 manje glavice kupusa
  • po pole kafene kašikice: belog luka u prahu, đumbira u prahu, kurkume i orgiana
  • biber po ukusu
  • po 1 kafena kašikica suvog začin i soja sosa
  • sveže peršun lišće po ukusu
  • 100 gr integralnog pirinča
  • kisela paprika za dekoraciju i kao salata
priprema:
Juneći but iseći na šnicle, istući čekićem za mesi, pa iseći na trakice. Zagrejati vok sa uljem i propržiti meso na jakoj vatri uz mešanje, pa kada porumeni dodati sitno iseckani crni luk, smanjiti temperaturu, mešati i kada luk požuti naliti malo vode, poklopiti da se krčka da meso omekša.
Za to vreme, posebno u neslanoj vodi skuvati integralnli pirinač.
Mesu dodati na krupno narendanu šargarepu. Povremeno promešajte. Nakon 5 minuta dodati grašak. mešati, pa nakon 5 min. dodatii sitno rendani kupus. Promešati pa začiniti navedenim začinima osim suvog začin i soja sosa.
Kada povrće bude "al dente" pripremljeno, dodajte skuvan i proceđen pirinač, suvi začin i soja sos. Promešajte, pa pospite iseckanim peršun lišćem.
Služiti uz salatu od kiselih paprika.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!