субота, 20. мај 2023.

MEKSIČKI MIKS sa TESTENINOM i/ili MESNIM OKRUGLICAMA

"Meksiko je mozaik različitih stvarnosti i lepota"
- Enrique Pena Nieto 

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva

potrebno je:

  • 400 gr junetine
  • so, biber, beli luk u prahu, kurkuma, đumbir u prahu - po ukusu
  • 1/2 kafene kašikice (kk) sode-bikarbone
  • malo ulje za prženje
  • 1 kesica Frikom meksičke mešavine
  • 3 dl Nektar paradajz soka
  • čili po ukusu
  • 300 gr testenine
priprema:
  • Mleveno meso začinite sa gore navedenim začinima po ukusu, pa dodajte sodu bikarbonu. Zmesiti, pokriti streč folijom i odložiti u fržider (najbolje dan ranije).
  • Praviti okruglice od mesa i peći ih u vrućem voku na vrlo malo ulja. Mešati ih dok ne dobiju braon koricu.
  • Dodati meksičku mešavinu, mešati 5 minuta, pa sipati paradajz. Po želji ako volite ljuto dodajte čili ili ljuti kečap ili malo tucane ljute paprike. krčkati naumerenoj temperaturi.
  • Posebno skuvati u slanoj vodi testeninu.
  • Proceđenu testeninu pomešati sa meksičkom mešavinom ili služiti odvojeno. 
  • Meksičku mešavinu u zdravijoj varijanti jesti bez testenine, a može i bez mesnih okruglica sa testeninom. Izbor je Vaš! 

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!