среда, 28. децембар 2022.

PILEĆA SUPA

 Nedeljni ručak - prvo pileća supa

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva

Priprema:
  • Veliki lonac - komadi piletine, pileće iznutrice, šargarepe, zelen, peršun, crni luk, zelena ili žuta paprika, celer koren i lišće.
  • Naliti vodu. Kuvati da provri. Skidati penu. Nakon pola sata začiniti: so, biber ili suvi biljni začin "Aleva Kulinat Natur". Kuvati da lagano vri bez poklopca. 
  • Nakon sat vremena dodati krompir - par komada ko voli.
  • Po potrebi dodavati vruću vodu.
  • Kuvati barem 2h.
  • Izvaditi meso i povrće. Procediti u manju šerpu.
  • Proceđenu supu pustiti da provri pa zakuvati rezancima ili knedlama.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!