Predlog za nedelji ručak nakon supice!
Foto: EllaOllivera/priavtna arhiva
Mesni rolat sa jajima:
- U 1/2 kg mlevenog mesa dodati: 1 jaje, po jednukafenu kašikicu biljnog začina i belog luka u prahu, pola kafene kašikice sode nikarbone, biber po ukusu, 1 supenu kašiku ulja i 3 supene kašike prezli/mrvica. Umesiti, prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider.
- Skuvati 5 jaja u salnoj vodi. Ohladiti i oljuštiti.
- Na alu-foliju staviti peci-papir i namazati ga sa malo ulja. Potom razviti meso, poređati jaja i uviti sve u rolat.
- Rolat staviti u dublju tepsiju i sipati čašu vode. Peći u rerni na 220°C sat vremena.
- Izvaditi i raseći foliju sa papirom sa gornje dtrane, otvoriti meso i vratiti u rernu da se peče dok se ne stvori braon korica, još oko sat vremena.
Krompir pire:
- Oljuštiti 6 većih krompira, oprati i iseći na kockice. Preliti hladnom vodom, dodati 1 kafenu kašikicu soli. Kuvati na najjačoj temperaturi dok voda ne provri, potom smanjiti i kuvati dok se krompir ne bude kuvan.
- Procediti. Dobro izgnječiti.
- Dodati 1 kafenu kašikicu soli, 50 gr putera (opciono margarin) i mutiti mikserom do se puter ne rastopi, pa polako uliti 1 dl mleka i nastaviti miksanje dok ne dobijete fin pire.
Sos od paradajza:
- Ugrajti 1 dl ulja, pa umešati 1 supenu kašiku brašna. Propržiti par sekundi.
- Uz mešanje uliti 1/2 lit. kuvanog paradajz soka. Dodati po1 kafenu kašikicu soli i šećera.
- Sve vreme mešati mutilicom da se ne stvore grudvice. Gustinu sosa podešavati dodavanjem vode.
Нема коментара:
Постави коментар