четвртак, 13. октобар 2022.

BELA ČORBA

Kažu da je čorba vrsta supe karakteristična za Balkan ali i Rusiju, Tursku, Kazahstan,... 
Predstavlja zdrav, sit i okrepljujući obrok. 
Naša omiljena je upravo ova, bela čorba.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 pileća prsa
  • 1/2 kesice povrća za rusku salatu
  • 2 supene kašike ulja
  • 50 gr basmati pirinča (dugog zrna)
  • suvi začin (najbolje domaći)
  • beli luk (svež ili u prahu)
  • kurkuma i đumbir u prahu
  • list lorbera
  • biberu zrnu (opciono: sirće)
  • limun sok kiselo mleko (opciono: kisela pavlaka)
priprema:
  • Izdinstajte na ulju sitno iseckan crni luk, pa dodajte na kockice isečena pileća prsa. Ulijte čašu vode i krčkajte dok piletina ne pobeli. Potom dodajte povrće i začine po ukusu.
  • Kuvajte na tihoj vatri 15-ak minuta, pa dodajte pirinač i nalijte vode da sve prekrije.
  • Pirinač će upiti vodu pa vodite računao gustoći čorbe i po malo dolijte vode.
  • Povremeno promešajte da se pirinač ne lepi za šerpu. Kada je pirinač skuvan i čorba je gotova.
  • Po ukusu iscedite limun i i umutite kiselo mleko. Najbolje za svaku porciju posebno po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!