Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
prirema:
- Juneće šnicle istući tučkom za meso, posoliti i jednu stranu uvaljati u brašno.
- Zagrejati ulje/mast, pa smanjiti na srednju temperaturu, te stavljati šnicle da se zaprže na stranu brašna, čim dobiju koricu okrenuti na drugu stranu i posle par minuta kad puste sokove izvaditi na tanjir.
- Procediti masnoću u kojoj su zapečene šnicle, pa u nju dodati sotno iseckanu jednu manju glavicu crnog luka ili iseckan na polumesece ako više volite da luk ostane u saftu. Kada luk dobije zlatnu boju umešati 1 supenu kašiku brašna i dodati malo vode, pa začiniti: so, biber, beli luk i đumbir u prahu, pa promešati.
- Vratiti šnicle, doliti vode da ih prekrije, poklopiti i krčkati 45 minuta. Proveravati povremeno količinu vode pa po potrebi dolivati, promešati.
- Sipati 1 dl belog vina, a nakon 15 minuta dodati 30 gr maslaca/putera. Promešati i krčkati do željene gustine. Po ukusu dodati sitno seckani peršuno list.
- Krompir pire pripremiti po ukusu. Sipati u tanjir, preko njega staviti šniclu i preliti saftom.
Нема коментара:
Постави коментар