четвртак, 6. октобар 2022.

PUNJENE PEČURKE sa grilovanom piletinom u sosu od tikvica

Lagan, a veoma sit fit obrok. Idealan za ručak.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva


Punjene pečurke:
Sos od tikvica:
  • Na kafenoj kašikici ulja propržiti glavicu sitno iseckanog crnog luka.
  • Tikvicu naribati na sitno rende i začiniti po želji: himalajska so, biber, kurkuma+đumbir+beli luk u prahu, mirođija, peršun,...
  • Dodati u izdinstatni luk i mešati dok se ne zgusne, tj. ne ispari voda i dobijete fin umak.
Grilovana piletina:
  • pileća prsa iseći na kockice i marinirati sa malo maslinovog ulja, so, biber,.. Grilovati na nelepljivom tiganju ili peći u rerni na peci papiru na 250°C.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!