Bogata ukusima i bojama, posna, oborok salata ili salata uz neko posno jelo.
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
potrebno je:
- 2 konzerve tunjevine u salamuri
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- 1/2 glavice "Iceberg" salate
- 12 čeri paradajza (4 narandžasta, 4 okrugla crvena i 4 crvena "šljivara")
- 5 većih kiselih krastavaca
- 1 veza mladog crnog luka
- 1/4 praziluka
- svež peršun
- beli luk u prahu
- đumbir u prahu
- morska so, mleveni biber
- maslinovo ulje, jabukovo sirće
priprema:
Ocediti tunjevinu i kukuruz šećerac pa ih pomešati u posudi. Dodati sitno isečenu iceberg salatu, čeri paradajz isečen na kolutiće, kisele krastavce isčene na kockice i sitno isečen mladi luk, praziluk i peršun. Posuti belim lukom i đumbirom u prahu, posoliti i pobiberiti i preliti uljem i sirćetom, u količini po ukusu.
Sve fino promešati. Zaliti sa 1 dl hladne vode. Promešati i ostaviti u frižider da odstoji barem pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар