среда, 13. април 2022.

ROLOVANA PILETINA u SOSU od PAVLAKE i MIROĐIJE

  • Rolovana piletina
Pile iseći po sredini, iskoštiti, začiniti i premazati senfom. Urolati i staviti u mrežicu ili umotati u uljem premazan peci papir pa alu-foliju. Peći u rerni na 220°C oko 45 minuta (zavisi od rerne, moja je stara klasična). Potom otvoriti alu-foliju i papir (ako ste to koristili umesto mrežice) i nastaviti sa pečenjem da se dobije lepa rumena kožica. A ako ste rolat stavili u mrežicu onda prekrijte pleh alu-folijom pa je posle skinite.  

Savet: piletinu pripremiti dan ili par sati ranije. Kada stavite mrežicu/peci-papir i alu-foliju, uvijte rolat u streč foliju i stavite u frižider da stegne. Rolovanu piletinu sa mrežicom ili bez možete uviti u streč foliju i staviti u zamrzivač za kasnije pečenje. pre pečenja odledit, pa slediti recept.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

  • Sos od pavlake i mirođije
Ugrejati 50 ml ulja pa umešati 1 supenu kašiku brašna, te dodati 100 gr kisele pavlake. mešati da ne bude grudvica. Dodati beli luk u prahu i mirođiju po ukusu. Po potrebi uliti malo mleka, u zavisnosti od željene gustine. Ako volite kiselkastije dodati sok od limuna ili kašiku sirćeta.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!