Brzo i fino, može toplo, ali i hladno, solo ili uz pržene mlade krompiriće. Kako god - probajte!
potrebno je:
potrebno je:
- 150 gr slanine pančete
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 3-4 čena belog luka
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 veća šargarepa
- 100 gr zelene boranije
- 200 gr šampinjona
- peršun i celer lišće
- 1 kašika Natur začina (ili sličan)
- biber, origano
- 1 čaša kisele pavlake
- 100 gr tvrdog sira (kačkavalj)
priprema:
Slaninu iseći na kockice i propržiti u tiganju dok ne pusti masnoću i ne postane staklasta. Potom dodati sitno isečen luk, tikvice isečene na kockice, šargarepu na kolutiće i boraniju na štapiće. Začiniti natur začinom. Dinstati 5 minuta pa dodati šampinjone isečene na listiće. Kada pečurke puste sok, dodati biber, origano, peršun i celer lišće. Sve izmešati i krčkati dok ne ispari sva tečnost. Isključiti šporet i umešati kiselu pavlaku i polovinu sitno naribanog sira. Promešati i izručiti u činiju. Posuti ostatkom sira.
Slaninu iseći na kockice i propržiti u tiganju dok ne pusti masnoću i ne postane staklasta. Potom dodati sitno isečen luk, tikvice isečene na kockice, šargarepu na kolutiće i boraniju na štapiće. Začiniti natur začinom. Dinstati 5 minuta pa dodati šampinjone isečene na listiće. Kada pečurke puste sok, dodati biber, origano, peršun i celer lišće. Sve izmešati i krčkati dok ne ispari sva tečnost. Isključiti šporet i umešati kiselu pavlaku i polovinu sitno naribanog sira. Promešati i izručiti u činiju. Posuti ostatkom sira.
Нема коментара:
Постави коментар