Danas je moj divan dan.
Napunila sam 21.godinu drugi put.
Kao veliki ljubitelj čokolade svima je bilo sasvim logično da ću napraviti jednu ovakvu tortu. Brzo je nestala i evo upravo dok kuckam ovaj post, sin me pita: "Ima li još ili je tata sve pojeo?" pošto je tata obično kod nas krivac za nestanak slatkiša.
Foto: EllaOllivera privatna arhiva
potrebno je:
- 600 gr mlevenog "Plazma" keksa
- 1 margarin
- 200 gr prah šećera
- 1/2 lit."Fanta" soka
- 200 gr "Schogetten" bele čokolade
- 200 gr "Schogetten" čokolade sa lešnicima
- 300 gr čokolade za kuvanje
- 1 lit. slatke pavlake
priprema:
- biskvit - Omekšati margarin pa ga penasto umutiti sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati mleveni keks i sok od narandže. Umestiti kompaktnu masu. Oblikujte je po želji.
- krem I - U šerpicu sipati 2,5 dl slatke pavlake i kockice bele čokolade. Topiti čokoladu na laganoj vatri. Dovoljno je mešati dok se čokolada potupno ne istopi, nije potrebno da provri slatka pavlaka. Ostaviti krem da se potpuno ohladi.
- krem II - U šerpicu sipati 2,5 dl slatke pavlake i kockice čokolade sa lešnikom. Topiti čokoladu na laganoj vatri. Dovoljno je mešati dok se čokolada potupno ne istopi, nije potrebno da provri slatka pavlaka. Ostaviti krem da se potpuno ohladi.
- krem III - U šerpicu sipati 3 dl slatke pavlake i izlomljenu čokoladu za kuvanje. Topiti čokoladu na laganoj vatri. Dovoljno je mešati dok se čokolada potupno ne istopi, nije potrebno da provri slatka pavlaka. Ostaviti krem da se potpuno ohladi.
- filovanje - Postoje dve varijante filovanja. Prva - na biskvit mazati kremove redosledom I, II, III tako da onda gornji čokoladni deo deluje kao glazura i možete samo posuti čokoladne mrvice. Druga - na biskvit mazati kremove redosledom III, II, I tako da je onda gornji deo sa belom čokoladom, pa možete ukrasiti tortu šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар