Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:
- 2 jabuke
- 4 banane
- 250 gr prah šećera
- 1 margarin
- 300 gr mlevenog keksa
- čokoladna glazura
priprema:
Jabuke oprati, oljuštiti i naribati na sitno rende. Dve banane izgnječiti viljuškom i pomešati sa jabukama. Potom umešati prah šećer i margarin koji je istopljen toliko da je u tečnom stanju. Na kraju postepeno dodavati mleveni keks. Mesiti dok ne dobijete dovoljno kompaktnu masu za oblikovanje.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
Izvaditi iz frižidera, odmotati foliju i preliti kombinacijom bele i crne čokoladne glazure. Malo sačekati da se glazura stegne pa odmah oštrim nožem iseći rolat na parčad jer ukoliko se glazura ohladi čokolada će se prilikom sečenja lomiti i drobiti. Ovako ćete uživati u ukusima krckave čokolade, plazma keksa i banane.
Нема коментара:
Постави коментар