Za petnaestak minuta gotov rucak ili vecera.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:
- 1 pileća prsa ili 2 pileća filea
- 1 kesica zamrznutog Kineskog mixa
- 2 kesice nudli
- 100 gr sira tipa kačkavalj, trapist i sl.
- origano
- Natur Aleva začin
- maslinovo ulje
- morska so
priprema:
Pileća prsa odvojite od kosti, ako ste uzeli file onda samo operite i isecite na kocke. Posolite i nauljite.
Zatim pripremite nudle prema uputstvu tj. u šerpu sipajte 6 dl.vode i u nju istresite sadržaj kesica koje se nalaze upakovane sa nudlama. Najčešće je to palmino ulje i neki začin. Kada voda provri prelijte nudle i ostavite sa strane.
Ako imate vok super, ako ne onda u običnom dubljem tiganju ili plićoj šerpi pecite meso dok ne dobije blago zlatastu boju. Dodajte zamrznuto povrće. Začinite natur začinom ili nekim drugim i origanom. Mešajte na jakoj vatri sve dok ne ispari voda koja nastaje otapanjem povrća. Kada voda ispari, procedite nudle i dodajte ih mesu i povrću. Smanjite vatru i mešajte. Kada ste sve sjedinili isključite ringlu pa pospite masu narendanim sirom i ostavite da se rastopi.
Нема коментара:
Постави коментар