Kod pripreme za posnu Slavu najveći problem mi bude predjelo.
Obično je to bila neka pita sa krompirom, pečurkama, spanaćem i biljnim sirom, a onda sam došla na ideju da nešto promenim pa sam napravila i posne kanapee.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
- Kao podlogu sam koristila tost hleb. Svaki sam prerzala po dijagonali na 4 dela.
- Onda sledi mašta i kreativnost.
- Hleb možete mazati: biljnim sirom, paštetom od soje ili ribe, humusom, biljnim margarinom,..
- Potom ređati masline, marinirane pečurke, tunjevinu, čeri paradajz (crveni i žuti) i bilo koju vrstu povrća (praziluk, paprika, luk, krastavci, šargarepa,...), rendani ili kockice tvrdog biljnog sira
- Dekorisati posnim majonezom, kečapom, ajvarom, vlascem, peršun lišćem,...
- Hleb možete izrezati i na osmine pa sve poslagano pričvrstiti čačkalicom u vidu zalogaja
- Umesto hleba može bilo koji posni kreker i slično.
- U prodavnicama zdrave hrane postoje i posne viršle i razni drugi proizvodi.
Ovo je samo ideja, sve ostalo je vaša kreativnost!
Нема коментара:
Постави коментар