четвртак, 20. фебруар 2014.

TORTA "Ferrero Rocher"

Izuzetno ukusna ali veoma kalorična torta, prava kalorijska bomba. 
Fotke baš nisu uspele i izgled torte nije za izložbu ali torta je uspela i preukusna je!

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:

za biskvit
  • 5 jaja
  • 100 gr čokolade
  • 150 gr šećera
  • 70 gr brašna
  • 1 peci prašak
  • 1 vanilin šećer
  • 30 gr prezli
  • 3 kašike mlevenih lešnika
  • 70 gr putera

za krem

  • 1/2 kg sira maskarpone (može i urda)
  • 1/2 lit.slatke pavlake
  • 400 gr nutele
  • 100 gr krupnije mlevenih lešnika
  • 100 gr samlevenih lešnik napolitanki
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 2-3 kašike ulja
  • 1 dl toplog mleka
  • 4 kašike neskvika
za kalup
  • malo margarina
  • malo prezli
priprema:
Pripremiti kalup od 26 cm. Namastiti ga margarinom i posuti mrvicama.
Otopiti puter i čokoladu na pari te pustiti da se malo prohladi.
Umutiti žumanca i šećer mikserom. Dodati brašno, peci prašak, vanil-šećer, prezle, pržene i sitno samlevene lešnike, otopljenu čokoladu sa puterom i belanca.
Smesu izručiti u pleh i peći na 220°C oko 30 minuta.
Potom, pomešati sir i nutelu, pa u to dodati umućenu slatku pavlaku.
Otopiti 200 gr čokolade sa uljem na pari.
Ohlađeni biskvit iseći na 3 kore.
Neskvik razmutite u toplom mleku.
Prvu koru nakvasite neskvikom, prelite u tankom mlazu otopljenom čokoladom, pospite sa malo krupnosamlevenih lešnika i napolitanki, premažite filom od nutele i tako postupak ponovite do gornje kore.
Dekorišite po ukusu čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!