Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
- 10 jaja
- 600 gr šećera
- 10 kašika šećera
- 4 kašike prezli
- 200 gr kokosa
- 2 lista oblande
- 4 rebra čokolade za kuvanje
- 1 margarin
Za jedan biskvit potrebno je umutiti 5 belanaca sa 300 gr šećera, potom dodati 2 kašike prezli i 100 gr kokosa, ali umešati varjačom. Masu namazati na 1 koru od oblande i staviti na obrnutu stranu pleha da se suši u rerni 15-20 min na 150°C.
Ispeći 2 biskvita
fil:
Umutiti na pari 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i 4 štangle čokolade za kuvanje. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 1 margarin pa sjediniti sa ohlađenim filom.
filovanje:
Donji biskvit postaviti tako da je oblanda dole, preliti fil pa staviti gornji biskvit tako da je oblanda gore, a beli deo biskvita dole.
Po ukusu preliti čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар