Fina, šarena i ukusna posna salata čiji sam recept pronašla na Kulinarci. Evo kako izgleda moja varijacija:
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
potrebno je:
- 1 pakovanje smrznutih morskih plodova
- 300 gr mariniranih šampinjona
- 2 kuvane šargarepe
- 4 fileta kisele crvene paprike
- sok od 1 limuna
- sveže lišće peršuna
- morska so, beli biber
- 3 kašike maslinovog ulja
- konzerva kukuruza šećerca
priprema:
Morske plodove skuvajte u slanoj vodi. Pazite da ih ne prekuvate jer su onda kao guma.
Možete kupiti gotovo pakovanje npr. "Barka" od 400 gr ili "Frikom" od 300 gr ili u prodavnici ribe. Morske plodove, šampinjone i kukuruz ocedite od tečnosti i pomešajte.
Kukuruz možete uzeti konzerviran npr. "PIK Flora Bečej" od 425 ml ili u vrećici od 450 gr.
Šargarepu i papriku iseckajte na kockice pa pomešajte sa morskim plodovima, kukuruzom i šampinjonima.
Začinite sokom od limuna, morskom soli, belim mlevenim biberom (može i crni) i 3 kašike hladno ceđenog extra virgin maslinovog ulja. Sve fino izmešajte i pospite sitno seckanim peršunovim lišćem.
Нема коментара:
Постави коментар