- 400 ml vode
- 150 gr integralnog pšeničnog brašna
- 150 gr ražanog brašna
- 150 gr heljdinog brašna
- 150 gr belog brašna
- 1 kašika malteksa
- 2 kašikice morske soli
- 20 gr putera
- 1/2 kesice suvog kvasca
Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati toplu vodu. Brašna izmeriti i pomešati, pa prekriti vodu u posudi. Sa strane posude sipati malteks, so i puter. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom.
Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za francuski hleb (program br.3 u trajanju od 3h 50min), srednju boju korice, težinu na 1250 gr.
Gotov hleb izvaditi iz posude, umiti i umotati u krpu. Kada se ohladi skloniti krpu i odližiti u vrećicu i kutiji (ili gde već držite hleb).
Нема коментара:
Постави коментар