Dopašće se i onim koji ne vole tikvice
KEEP CALM AND EAT ZUCCHINI
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
Potrebno je:
- 2 velike tikvice (ili 3 manje)
- 4 jaja
- so
- 2 dl mleka
- 1 dl ulja
- 3 supene kašike kukuruznog brašna
- 3 supene kašike belog brašna
- 1 kesica peci-praška
- 300 gr sitnog sira
- ulje za podmazivanje pleha
Priprema:
- Tikvice oljuštiti i narendati na krupno rende. Posoliti i odložiti u frižider.
- Umutiti jaja sa 1 kafenom kašikicom soli. Dodati mleko i ulje. Promešati, pa postepeno dodavati kukuruzno brašno, potom belo brašno i peci-prašak. Fino umešati da ne bude grudvica.
- Dodati sitan beli sir.
- Tikvice dobro ocediti pa dodati u smesu.
- Sve sjediniti. Po potrebi dodati soli.
- Nauljite pleh, najbolje razmazati silikonskom četkicom. Razliti smesu i peći na 220°C oko 35-45 min. u zavisnosti od rerne, dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
- Izvadite iz rerne i premažite razljevušu kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
- Služiti hladno uz jogurt ili kiselo mleko.
Нема коментара:
Постави коментар