уторак, 25. јул 2023.

RAZLJEVUŠA sa TIKVICAMA

 Dopašće se i onim koji ne vole tikvice

KEEP CALM AND EAT ZUCCHINI

Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
Potrebno je:
  • 2 velike tikvice (ili 3 manje)
  • 4 jaja
  • so
  • 2 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 3 supene kašike kukuruznog brašna
  • 3 supene kašike belog brašna
  • 1 kesica peci-praška
  • 300 gr sitnog sira
  • ulje za podmazivanje pleha
Priprema:
  • Tikvice oljuštiti i narendati na krupno rende. Posoliti i odložiti u frižider.
  • Umutiti jaja sa 1 kafenom kašikicom soli. Dodati mleko i ulje. Promešati, pa postepeno dodavati kukuruzno brašno, potom belo brašno i peci-prašak. Fino umešati da ne bude grudvica.
  • Dodati sitan beli sir.
  • Tikvice dobro ocediti pa dodati u smesu.
  • Sve sjediniti. Po potrebi dodati soli.
  • Nauljite pleh, najbolje razmazati silikonskom četkicom. Razliti smesu i peći na 220°C oko 35-45 min. u zavisnosti od rerne, dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
  • Izvadite iz rerne i premažite razljevušu kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
  • Služiti hladno uz jogurt ili kiselo mleko.


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!