"Onaj koji uzima lekove i zanemaruje ishranu, gubi veštine lekara"
- Kineska poslovica
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
Pre mnogo godina dobila sam od kolege recept za čop-sui.
Ovo je izmenjen recept "na moj način", prilagođen ukusima moje porodice.
Ovo je izmenjen recept "na moj način", prilagođen ukusima moje porodice.
potrebno je:
- 1/2 kg junećeg buta
- 1 supena kašik ulja
- 1 dl vode
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 šolje graška
- 1 šargarepa
- 1/4 manje glavice kupusa
- po pole kafene kašikice: belog luka u prahu, đumbira u prahu, kurkume i orgiana
- biber po ukusu
- po 1 kafena kašikica suvog začin i soja sosa
- sveže peršun lišće po ukusu
- 100 gr integralnog pirinča
- kisela paprika za dekoraciju i kao salata
priprema:
Juneći but iseći na šnicle, istući čekićem za mesi, pa iseći na trakice. Zagrejati vok sa uljem i propržiti meso na jakoj vatri uz mešanje, pa kada porumeni dodati sitno iseckani crni luk, smanjiti temperaturu, mešati i kada luk požuti naliti malo vode, poklopiti da se krčka da meso omekša.
Za to vreme, posebno u neslanoj vodi skuvati integralnli pirinač.
Mesu dodati na krupno narendanu šargarepu. Povremeno promešajte. Nakon 5 minuta dodati grašak. mešati, pa nakon 5 min. dodatii sitno rendani kupus. Promešati pa začiniti navedenim začinima osim suvog začin i soja sosa.
Kada povrće bude "al dente" pripremljeno, dodajte skuvan i proceđen pirinač, suvi začin i soja sos. Promešajte, pa pospite iseckanim peršun lišćem.
Služiti uz salatu od kiselih paprika.
Нема коментара:
Постави коментар