Kažu da je čorba vrsta supe karakteristična za Balkan ali i Rusiju, Tursku, Kazahstan,...
Predstavlja zdrav, sit i okrepljujući obrok.
Naša omiljena je upravo ova, bela čorba.
Predstavlja zdrav, sit i okrepljujući obrok.
Naša omiljena je upravo ova, bela čorba.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
- 1 glavica crnog luka
- 1 pileća prsa
- 1/2 kesice povrća za rusku salatu
- 2 supene kašike ulja
- 50 gr basmati pirinča (dugog zrna)
- suvi začin (najbolje domaći)
- beli luk (svež ili u prahu)
- kurkuma i đumbir u prahu
- list lorbera
- biberu zrnu (opciono: sirće)
- limun sok kiselo mleko (opciono: kisela pavlaka)
priprema:
- Izdinstajte na ulju sitno iseckan crni luk, pa dodajte na kockice isečena pileća prsa. Ulijte čašu vode i krčkajte dok piletina ne pobeli. Potom dodajte povrće i začine po ukusu.
- Kuvajte na tihoj vatri 15-ak minuta, pa dodajte pirinač i nalijte vode da sve prekrije.
- Pirinač će upiti vodu pa vodite računao gustoći čorbe i po malo dolijte vode.
- Povremeno promešajte da se pirinač ne lepi za šerpu. Kada je pirinač skuvan i čorba je gotova.
- Po ukusu iscedite limun i i umutite kiselo mleko. Najbolje za svaku porciju posebno po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар