петак, 19. јун 2015.

POVRĆE SA ŠAMPINJONIMA I PANČETOM: "Ellin prolećni mix"

Brzo i fino, može toplo, ali i hladno, solo ili uz pržene mlade krompiriće. Kako god - probajte!

potrebno je:
  • 150 gr slanine pančete
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 veća šargarepa
  • 100 gr zelene boranije
  • 200 gr šampinjona
  • peršun i celer lišće
  • 1 kašika Natur začina (ili sličan)
  • biber, origano
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 100 gr tvrdog sira (kačkavalj)
priprema:
Slaninu iseći na kockice i propržiti u tiganju dok ne pusti masnoću i ne postane staklasta. Potom dodati sitno isečen luk, tikvice isečene na kockice, šargarepu na kolutiće i boraniju na štapiće. Začiniti natur začinom. Dinstati 5 minuta pa dodati šampinjone isečene na listiće. Kada pečurke puste sok, dodati biber, origano, peršun i celer lišće. Sve izmešati i krčkati dok ne ispari sva tečnost. Isključiti šporet i umešati kiselu pavlaku i polovinu sitno naribanog sira. Promešati i izručiti u činiju. Posuti ostatkom sira. 
Polsužiti uz prženi mladi krompir.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

Najviše Vam se dopalo!