субота, 15. фебруар 2014.

BELA LAĐA

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 10 jaja
  • 600 gr šećera
  • 10 kašika šećera
  • 4 kašike prezli
  • 200 gr kokosa
  • 2 lista oblande
  • 4 rebra čokolade za kuvanje
  • 1 margarin
biskvit:
Za jedan biskvit potrebno je umutiti 5 belanaca sa 300 gr šećera, potom dodati 2 kašike prezli i 100 gr kokosa, ali umešati varjačom. Masu namazati na 1 koru od oblande i staviti na obrnutu stranu pleha da se suši u rerni 15-20 min na 150°C.

Ispeći 2 biskvita 

fil:
Umutiti na pari 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i 4 štangle čokolade za kuvanje. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 1 margarin pa sjediniti sa ohlađenim filom.

filovanje:
Donji biskvit postaviti tako da je oblanda dole, preliti fil pa staviti gornji biskvit tako da je oblanda gore, a beli deo biskvita dole.
Po ukusu preliti čokoladnom glazurom.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!