среда, 8. фебруар 2012.

KINESKE ĆUFTE

potrebno je:
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 4 jaja
  • 3 kašike ulja
  • 2 dl vode
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašikica začina
  • biber
  • 1 prašak za pecivo
  • 7 kašika brašna
  • ulje ili mast za prženje
priprema:
U mleveno mesao umešati jaja, potom ulje, pa vodu. Beli luk narendati na sitno rende pa dodati mesu. Začiniti i umešati peci prašak pomešan sa brašnom. Sve sjediniti u finu masu pa ostaviti u frižider na 2 sata (min 1 h, a najlepše su kada ih pripremite dan ranije).
Zagrejati ulje ili mast na umerenoj temperaturi. Ćufte vaditi kašikom i spuštati na vrelu masnoću. Pržiti sa obe strane dok ne dobiju lepu braon boju. Vaditi na paprini uprus da upije suvišnu masnoću.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!