четвртак, 16. јун 2011.

BELI HLEB iz mini-pekare

potrebno je:
  • 400 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 700-750 gr belog brašna
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike soli
  • 1/3 kockice svezeg kvasca ili 1-2 kesice suvog
priprema:
Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati vodu i ulje. Potom sve prekriti brašnom, Sa strane sipati šećer i so. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom.
Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za francuski hleb, srednju boju korice, težinu na 1250 gr.

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva



Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!