potrebno je:
U manju šerpicu sipati ulje i zagrejati ga. Dodati brašno, skinuti sa ringle i dobro umešati da nema grudvica. Vratiti na ringlu i polako dadavati paradajz uz neprestano mešanje. Dodati šećer da "ubije" kiselinu paradajza i sitno seckanog svežeg ili suvog bosiljka ako ne volite ne mora. Posoliti. Mešati da se dobije fin sos. Gustinu odredite dodavanjem vode ako je potrebno.
- 1 dl ulja
- 3 kašike brašna
- 2 dl soka od paradajza
- 1 kašikica šećera
- so po ukusu
- celer po ukusu
- voda po potrebi
U manju šerpicu sipati ulje i zagrejati ga. Dodati brašno, skinuti sa ringle i dobro umešati da nema grudvica. Vratiti na ringlu i polako dadavati paradajz uz neprestano mešanje. Dodati šećer da "ubije" kiselinu paradajza i sitno seckanog svežeg ili suvog bosiljka ako ne volite ne mora. Posoliti. Mešati da se dobije fin sos. Gustinu odredite dodavanjem vode ako je potrebno.
Нема коментара:
Постави коментар